You are here: Home LifeStyle Calatoria Eroului sau relatia unui barbat cu femeile

Articole PUM

Pre
Te-ai gandit vreod...
Pilula magica pent...
Cu siguranta ni s-...
Majoritatea barbat...
Te-ai hotarat sa i...
curaj_irefutabil
O problema pe care...
Jocul incepe inain...
Intodeauna trebuie...
AFC - Average Frus...
soul
Obiectivul este sa g...
Candva, cautam un st...
Ce inseamna sa fii b...
Majoritatea femeilor...
Daca stii cum sa atr...
nu_ai_gasit
Cand barbatii ince...
O replica de agatat ...
Imbunatatirea limb...
La fel cum tu iti do...
Trebuie sa inteleg...
Te intrebi la ce ma ...
aprch
De obicei, femeia ca...
CHELNERITA_WAITRESS
Tu: ‘Cred ca est...
stand_back_square_0
Chiar daca aduni toa...
fear2
Poate chiar primul p...
friend-zone_1
Rupe bariera ‘sunt...
money_dating
Sunt sau nu sunt b...
BetterLuckNextTimeALifetimeOfLearning
Maine…data viitoar...
Limitless
Am vazut un film foa...
heart-break-up1
Tot timpul e prea ...

Calatoria Eroului sau relatia unui barbat cu femeile

Email Imprimare

Am ales un subiect care pentru mine e foarte semnificativ, direct, cu rezonante si radacini adanci si, cred, de interes pentru fiecare barbat. Fiecare barbat a visat la aventuri si recunoastere, a avut fantezii cu eroi si eroine in care el juca rolul principal.

Si vorba aceea: ''Viata bate filmul''.

"Calatoria Eroului'' este numele dat unui tipar universal care se regaseste la toate popoarele in mituri, povestiri, in intelepciunea transmisa oral sau in scris.

Eroul (pentru noi, pickup artistul) si calatoria lui incepe in lumea obisnuita, banala. I se propune sau este chemat, provocat sa intre intr-o lume misterioasa, cu evenimente si intamplari fantastice si ciudate, chiar periculoase. Eroul care accepta acesta chemare/provocare trebuie sa faca fata unor sarcini si incercari de-a lungul calatoriei, singur sau impreuna cu ajutoarele lui (coach, wingman).

In variantele cele mai intense, eroul trebuie sa supravietuiasca unei provocari mortale, deseori fiind ajutat de forte benefice. Daca eroul supravietuieste, el primeste un mare cadou sau o ''putere''. Deseori, eroul trebuie sa decida daca sa se intoarca in lumea obisnuita cu acest cadou miraculos sau nu.

Daca decide sa se intoarca cu cadoul, el are adesea parte de noi provocari pe parcursul calatoriei de intoarcere. In cazul in care are succes in aceasta calatorie de intoarcere, el poate folosi cadoul sau acea putere pentru a aduce in lume noi posibilitati, schimbari.

''Calatoria eroului'' este experienta unui Pickup Artist

La fel ca si eroul universal, Pickup Artistul e cel care porneste in primul rand spre o aventura de dezvoltare a propriului sine (propria persoana) si apoi in aventura de cucerire a exteriorului. La inceput, el face cunostinta cu noi zone si personaje si isi descopera propriile blocaje, obstacole care ii apar in cale. El lupta cu propriul sine, cu tendinta de a renunta si de a se simti ''mic'' si nepregatit in comparatie cu toate acele ''forte potrivnice'' :) Unele dintre fortele care par potrivnice - femeile, in cazul nostru - sunt doar forte care vor sa intalneasca ceva pe masura; adesea, abia asteapta sa fie provocate si scoase din letargia sau monotonia unei vieti banale. Toate asteapta acel erou care sa le puna la incercare, care sa le surprinda, care sa le emotioneze.

Inner Game or not?
To be or Not to be

Desi pentru erou pare o lupta cu exteriorul, de fapt e o provocare de depasire a propriilor frici (cel mai mare dusman al tau esti tu insuti). Aceste frici apar deopotriva la toti eroii - si ele sunt, in majoritatea lor, frici imaginare.

Si, incetul cu incetul, eroul invata ca actiunea si perseverenta sunt armele esentiale. Pickup Artistul iese Infield si se confrunta cu obstacolele interne si externe.

Un războinic al luminii studiază cu multă grijă poziţia pe care ţine să o cucerească.

Oricât de dificil i-ar fi obiectivul, există totdeauna un mod de a depăşi obstacolele. El verifică drumurile alternative, îşi ascute spada, se străduieşte să-şi umple inima cu perseverenţa necesară pentru a înfrunta provocarea.

Dar, pe măsură ce înaintează, războinicul îşi dă seama că există dificultăţi pe care aproape nu le prevăzuse.

Dacă va aştepta momentul ideal, niciodată nu se va urni din loc; e nevoie de un strop de nebunie ca să faci pasul următor.

Războinicul foloseşte un strop de nebunie.

Pentru că - în război şi în dragoste - nu se poate prevedea totul.

Fricile, in timpurile noastre si din punct de vedere social, nu isi mai au rostul. Mystery a folosit studiile de antropologie si evolutionismul pentru a documenta situatia in care se gasesc atat barbatul, cat si femeia si modul in care dezvoltarea sociala a facut ca barbatul sa ramana cu acel sentiment de teama ca va suferi consecinte devastatoare daca este refuzat de o posibila partenera (ceea ce era valabil cu mii sau sute de anii in urma, in comunitatile mici etc).

Atitudine si transformare

Atitudinea cu care e firesc sa trateze un Pickup Artist fricile are legatura cu autodepasirea si nicidecum cu compararea cu ceilalti sau cu apararea imaginii de sine. Calatoria e transformare, el se confrunta cu propriile frici si astfel se autodepaseste folosind formule magice (metode testate, primite de la intelepti - eroi care au trecut prin experiente similare).

Calatoria este in aceasi timp o experienta directa si un proces de transformare atat psihica, cat si fizica, aproape ca o oglinda sau doua planuri. Greutatile si piedicile apar metaforic prin furtuni, ploi si intuneric, experiente de viata si de moarte; iar la un Pickup Artist - prin diferite situatii sociale si cateodata acel dialog cu sine care il sfasie in doua, traind un conflict interior, poate intre convingerile noi si cele vechi, poate intre instinct si ratiune.

O noua realitate, o noua identitate

Trecand prin experiente fizice si psihice, orice pickup artist isi exerseaza detasarea de un sine slab si de o lume banala, obisnuita, a unei societatii care impune reguli si convingeri dezadaptative si, ca orice erou, isi dezvolta o abilitate de a gestiona situatiile cu calm si siguranta de sine - neluand diferitele experiente ca pe ceva personal, ci ca pe o provocare, o posibilitate binevenita de antrenare.

El incepe sa traiasca si sa se reconstruiasca, o lume noua si o noua identitate, care apoi e in continua transformare si finisare. Asta se reflecta si in faptul ca in stadiile incipiente ale calatoriei, eroul/Pickup Artistul e imbracat intr-un anumit fel; apoi, dupa ce trece prin diferite etape ale calatoriei, schimbarile psihologice sunt reflectate in atitudine si tinuta, in comportamentele si credintele care se transforma, se imbogatesc si reflecta putere.

Surpriza si suspansul deciziei eroului

Si totusi, surpriza e cand se detaseaza si de aceasta noua lume si noua identitate si devine maestrul sau stapanul a doua lumi si doua identitati care coexista in armonie.

Si asta il face deosebit - aceasta calatorie cu toate peripetiile ei ii ofera eroului capacitatea de a depasi si de a cuceri toate acele provocari care inainte pareau de nedepasit.

Acestea sunt, spun eu, avantaje care se reflecta in viata fiecarui pickup artist de-a lungul calatorie proprii, calatorie care inseamna mult mai mult decat pare si, la fel ca orice erou, cand se intoarce incarcat de ''glorie'' si experienta, toate lucrurile din viata lui, din diverse domenii, sunt percepute si traite cu o alta atitudine, mult mai puternica si mult mai profunda. Atunci inseamna ca poti sa te descurci in orice situatie care presupune interactiune sociala, presiune sau necunoscut.

Si nu uita, esti un erou pe propriul drum, fie ca vrei sau nu!
......................... ...................... ...................... ..................... .........................
......................... ...................... ...................... ..................... .........................

Pana data viitoare, cand am sa continui sa dezvolt fiecare etapa a calatoriei, poti sa te gandesti care e calatoria ta. Si poti sa ne scrii un mail.

Astept comentarii si idei - daca e asa, daca nu, sau cum ai trait/traiesti tu aceasta calatorie-aventura?
Sniper

 

  • Contact

  • Social Skills Team

Ne poti contact folosind informatiile de mai jos!
Adresa: 300194 Timisoara, Str. Remus nr. 9
Telefon: -
Email: contact@pickupmaster.ro
 Website: www.pickupmaster.ro
Echipa care te insoteste (Sniper, Thunder, Directoru, Andreas si Eros) care te insoteste pe drumul spre succes si satisfactii are ca si experienta cumulata aproximativ 5000 de ore de training atat indoor cat si in field si multiple specializari in domenii conexe: NLP, dezvoltare personala, comunicare si asertivitate, gestionare dinamica de grup si facilitare, hipnoza si training motivational.

Ultimile noutati

Popular

Pickup Master & Twitter

web design timisoara